امامزاده نورالله غریب و مهجور و متروک و مخروب

ساخت وبلاگ

 

ادامه پست قبلی 

بین خیابان های باب همایون و ناصر خسرو در حوالی بازار تهران بقعه امام زاده ای است که کمتر کسی از وجود آن مطلع است. بقعه مهجور امام زاده "نورالله" از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) در فاصله 150 متری حرم نوسازی شده برادرش امام زاده "روح الله" (واقع در ابتدای خیابان باب همایون) قرار دارد اما سالهاست که دیوارها میان این دو برادر فاصله انداخته است.مالک زمین بقعه امام زاده "نورالله" درها را به روی زیارت کنندگان بسته است و گفته می شود مبلغ 4میلیارد تومان برای واگذاری زمین بقعه طلب می کند .بنای بقعه این امام زاده غریب به علت عدم رسیدگی رو به تخریب است و تاکنون اداره اوقاف نیز موفق به ورود به آن نشده است.

طی مصاحبه ای حجت‌الاسلام رسولی؛ تولیت امامزاده روح‌الله (ع) به خبرنگار میگوید:

قبل از انقلاب به دلیل اینکه بقعه امامزاده روح‌الله (ع) جزئی از ساختمان مخابرات بود، شرایط امنیتی بر منطقه حاکم شد بطوریکه زائران اجازه تردد و ورود به امامزاده را نداشتند؛ پس از انقلاب هم به‌دلیل بمب گذاری منافقان در سال ۶۰ و شهادت مردم در ضلع شرقی امامزاده شرایط امنیتی تشدید شد و زائران فقط دوشنبه‌ها آن هم چند ساعت فرصت زیارت داشتند تا سال ۹۰ این شرایط ادامه داشت و حتی اجازه نصب تابلوی امامزاده داده نمی‌شد تا اینکه با همکاری سازمان اوقاف و شرکت مخابرات طرح جامع عمرانی امامزاده روح‌الله (ع) شروع شد و در سال ۹۳ فاز اول آن به بهره‌برداری رسید؛ با این شرایط طبیعی است که حتی افرادی که اینجا بزرگ شده‌اند هم این امامزاده را ندیده باشند و شبهه و ادعای جعلی بودن این امامزاده برایشان پیش آید.

رسولی درباره امامزاده نورالله (ع) نیزمی‌گوید: متاسفانه در آنجا تصرف شخصی صورت گرفته است یعنی یک نفر سندی دارد که در تحدید حدود امامزاده استثنا نشده است؛ فعالیتهای حقوقی این ملک توسط سازمان اوقاف در حال پیگیری است تا بتوان عملیات عمرانی در این امامزاده هم انجام گیرد.

یکی از شرکت کنندگان در بحث که سنی از او گذشته بود گفت : از زمان قاجار قبر امامزاده روح‌الله در اتاق کوچکی در این مکان قرار داشت. تا مدتها زن و شوهری پیری که مردم به آنها داش علی و سیدخانم می گفتند، متولی امامزاده بودند؛ اما بخاطر بمب گذاری هایی که اوایل انقلاب می شد درب امامزاده به کلی بسته شد و حدود 15سال قبل دوباره روی مردم باز شد ولی فقط دوشنبه ها مردم اجازه ورود به بقعه را داشتند و طی دو ساعت صدها نفر به زیارت می آمدند.

بنا به گفته مسئولان اداره اوقاف استان تهران نسبش با 27 واسطه به امام حسن مجتبی (ع) می‌رسد در زمان قبل انقلاب رونق بسیاری داشته است

در فاصله 150متری امامزداده روح الله و در کوچه ای بالاتر از آن، حرم امامزاده نورالله(ع)، برادر امامزاده روح‌الله وجود دارد که آن هم در غربتی فراوان و در میان دیوارهایی محصور شده بدون دسترسی مردم قرار دارد.
دکتر نخعی از مجریان طرح ساخت امامزاده روح الله در این مورد افزود: قرار بر آن بود عملیات ساخت امامزاده روح الله و نورالله در 3 فاز تکمیل شود که امروز 2فاز آن رونمایی شد و فاز سوم آن خارج کردن امامزاده نورالله می باشد تا بتوانیم بین الحرمینی در این مکان ایجاد نماییم.

یکی از اهالی منطقه گفت: مکان امامزاده نورالله در یک خانه محصور شده است که هیچ امکان دسترسی به این امامزاده وجود ندارد و مدت‌هاست که حتی نظافت نشده است و بعضی مواقع چند نفر نیروی دولتی به این مکان می آیند و با کمک نردبان از دیوار بالا می روند و امامزاده را نظافت می کنند.

 

به‌راستی چرا باید نسل و نوادگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در قلب پایتخت ایران اسلامی در مظلومیت و مهجوریت واقع شوند و گاه افرادی ناآگاه از سر جهل به ادعاهایی واهی دامن بزنند؛ بهتر است در چنین فضایی شفافیت و روشنگری به همراه تبلیغ مناسب مکان‌های مذهبی از سوی دست‌اندرکاران امر و رسانه‌ها صورت گیرد.

 

عکسهایی از امامزاده نورالله که برادر امامزاده روح الله می باشند :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

معجزه قران و ادعیه...
ما را در سایت معجزه قران و ادعیه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3faribaa9999e بازدید : 209 تاريخ : چهارشنبه 13 شهريور 1398 ساعت: 13:54