علت تاخیر ازدواج جوانان در ایران

ساخت وبلاگ

بنام خدا

با سلام

همه فکر میکنند تنها علت تاخیر ازدواج جوانان در ایران ، فقط مشکلات اقتصادی هست اما چنین نیست چون در عصرها و نسلهای گذشته هم شرایط اقتصادی بد وجود داشت اما آمار ازدواجها بالا بود و فرزند آوری آنهم در حد اینکه هر زوج ، شش هفت تا بچه داشته باشد ، زیاد بود . که این قضیه نه تنها در ایران که در سایر کشورها هم رواج داشت که در عین فقر و نداری باز هم ازدواجها زیاد بود . اما علت آن بالا بودن آمار ازدواجها ، فقط یک کلمه بود : « قناعت » و مثل زمان حاضر نبود که دختران و پسران توقعات زیادی از خودشان و از طرف مقابل و از خانواده هایشان داشته باشند . الان از یک پسر می پرسی چرا ازدواج نمیکنی ، میگوید من هنوز درآمد بالا ندارم ، هنوز خانه و ماشین ندارم ، هنوز درسم تمام نشده ، هنوز پولهایم زیاد نشده وووو و به امید رسیدن به این توقعات ، ده ، پانزده سال از جوانی اش را به مجردی میگذراند که معلوم هم نیست به خواسته هایش رسیده باشد یا نه ؟ و بعد در سنین 35 تا 40 سال ، اقدام به ازدواج میکند و دختران هم همینطور ، جوانی خود را میگذارند تا به مدرک فوق لیسانس و ارشد و دکترا برسند و شغل خوبی دست و پا کنند بعد ازدواج کنند که در آن زمان سن آنها به 30 تا 38 سال رسیده است که معلوم نیست تا چه حد طراوت جوانی خود را حفظ کرده باشند و تا چقدر خواستگار برایشان باقی مانده باشد و تا چقدر آن خواستگاری ها به ازدواج منجر شود و بخاطر سطح بالای توقعات دختر و پسر بی نتیجه تمام نشود و اگر آن سطح از توقعات برآورده شد و بعد از طی هفت خوان رستم رسم و رسومات و تشریفات پر خرج ، ازدواج انجام شد ، بعد از ازدواج تا چقدر وقت و انرژی و حال و حوصله ی عشق و عاطفه و سکس و بچه داری و مهمانداری و برو بیا و رفت و آمد خانواده ی شوهر و خانواده ی خودش را داشته باشد . و خدای ناکرده بعد مدت کوتاهی به طلاق منجر نشود .

در زمان قدیم که مردم در عین فقر ،آمار ازدواجهایشان هم بالا بود به این دلیل بود که دختر و پسر از هم توقعات زیادی نداشتند ، فقط قشر ثروتمند بودند که توقعاتشان بالا بود که آنها هم فقط با کسانی ازدواج میکردند که هم سطح خودشان از نظر مالی و موقعیت اجتماعی بود . اما الان حتی اقشار فقیر ، سطح توقعشان در سطح ثروتمندان جامعه است و دختران قشر فقیر یا متوسط ، به دنبال شاهزاده ی رویاها هستند که همه ی آرزوهای برآورده نشده در خانه ی پدری را برای آنها برآورده کند ، آنهم پسری که مثل خودش از قشر فقیر یا متوسط هست . که آن پسر فقیر و متوسط ، توان برآورده ساختن آن انتظارات را ندارد و چاره ای در برابر خود نمی بیند جز اینکه وارد کار خلاف و دزدی و کلاهبرداری شود تا بتواند دختر و خانواده ی او را راضی کند ، یا که از ازدواج صرف نظر کند و به زندگی مجردی و ارتباطات جنسی مقطعی ،روزگار بگذراند یا به ازدواجهای سفید رو آورد که دختر و پسر بدون مراسمات ازدواج با هم زیر یک سقف زندگی کنند حالا یا حلال و صیغه خوانده یا زنا و غیر شرعی .

اگر دختران اقشار فقیر و متوسط ، دچار سندرم سیندرالا نبودند که توقع داشته باشند یک پسر کارمند با درامد محدود برای آنها نقش شاهزاده رویاها را ایفاء کند و مراسم ازدواج پر تشریفات و زندگی پر تجملات برای آنها ردیف کند ، و پسران اقشار فقیر و متوسط به دنبال کیم کارداشیان و جنیفر لوپز نبودند که اصرار داشته باشند همسر آینده ، صورت و هیکلی در اوج زیبایی داشته باشد و تحصیلات بالا و شغل پردرامد و پدر پولدار داشته باشد ، ازدواجها خیلی راحت تر و آسان تر انجام میشد و اینقدر آمار دختران و پسران مجرد بالا نمیرفت که در این حیص و بیص ، یک عده آقایان متأهل هم بیفتند به دنبال تعدد زوجات آنهم با عدم تمکن مالی و بدون توانایی اجرای عدالت بین زوجات که در نود در صد موارد ، همسر اول آنها از آنان جدا شده و یا فرزندان را بر سر آقا می اندازند یا با خود می برند و زندگی مستقل و بدون هوو برای خود برپا می کنند که احتمال اینکه خودشان هم پس فردا به زندگی مرد متأهلی وارد شوند و هووی همسر او شوند بسیار است . و علت جدا شدن همسر اول هم سوای حسادت که صفت ذاتی همه ی زنها و همه ی آدمها هست ، دلیل مهمتری هست بنام اجرای عدالت بین زوجات ، که در قران در آیه 129 سوره ی نساء ، خداوند خطاب به مردان فرموده است :

وَلَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّسَاءِ وَلَوْ حَرَصْتُمْ ۖ فَلَا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ فَتَذَرُوهَا كَالْمُعَلَّقَةِ ۚ وَإِنْ تُصْلِحُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَحِيمًا

شما (مردان) هرگز نتوانید میان زنان به عدالت رفتار کنید هر چند راغب و حریص (بر عدل و درستی) باشید، پس به تمام میل خود یکی ( از زنان ) را بهره‌مند و آن دیگری را محروم نکنید که او را معلّق و بلا تکلیف گذارید. و اگر سازش کنید و پرهیزکار باشید همانا خدا بخشنده و مهربان است.

و خدا با تشخیص اینکه ، مردان کمی میتوانند مانند انبیاء و اولیاء رفتار کنند و بین زوجات خود به عدالت رفتار کنند ، در آیه ی سه سوره نساء خطاب به مردان فرموده : فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً

اگر مي‌ترسيد كه نتوانيد عدالت را ميان آن‌ها (زنان) مراعات كنيد به يك نفر (یک همسر) اكتفا نمائيد.

در شرایطی که سن دختران به هر دلیلی بالا می رود ، سطح توقعات آنها پایین آمده ، تا جایی که بعضی ها راضی میشوند با مرد زن دار ازدواج کنند یا متعه ی او شوند ، در حالیکه اگر ده سال پیش ، از سطح خواسته های خود کم میکردند ، میتوانستند با پسر مجردی که سابقه ی ازدواج ندارد مزدوج شوند و مشکلات هووداری و زندگی مشترک با یک یا چند زن را هم متحمل نشوند . و اگر هم حاضر نیستند زن چندم شوند ، و خواستگاری هم ندارند ، ناگزیرند تا اخر عمرشان مجرد باقی بمانند . پس باید همین الان که جوان هستند از فرصتهایی که برایشان پیش میاید ، استفاده کنند و به امید موقعیت عالی تر ، فرصت سوزی نکنند که معلوم نیست آن موقعیت عالی تر کی و چه زمانی بر سر راه آنها قرار بگیرد یا اصلا چنین شانسی برایشان وجود داشته باشد .

متاسفانه در صفحات مجازی بخصوص اینستاگرام هم مدام کلیپ عروسی های مجلل و پر خرج و پر تشریفات را به نمایش میگذارند و جهیزیه های گران در خانه های لاکچری فیلم و کلیپ میسازند و از آرایشگاه ها و آرایش گران عروس و لباس پرنسسی عروس و ساقدوشهای او و گروه موزیک و خوانندگی عروس و داماد و شاباش اسکناسهای درشت و عکاسی در باغ و هدایای گرانقیمت پاتختی ووو تا به مردم پز دهند که چه عروسی مجللی داشتند و چه جهیزیه ی توپ و خانه شیکی دارند و دل جوانانی که چنان تمکن مالی را ندارند را در حسرت و افسوس بسوزانند . که همه ی اینها برای آن پز دهندگان ، کارما دارد و نتیجه ی سوزاندن دل جوانان کم بضاعت را دیر یا زود خواهند دید . که همه ی اینها باید فرهنگ سازی شود و رسومات دست و پاگیر که مختص قشر مرفه جامعه بوده ولی به کل اقشار جامعه سرایت کرده ، دگرگون شود و بجای آن ، سیره ی انبیاء و اولیاء الهی در ازدواج ، جایگزین شود . و در این مهم نقش تبلیغات رسانه ای یک نقش کلیدی هست که همه ی رسانه ها اعم از نوشتاری و شنیداری و دیداری باید سهم خود را در تغییر روشها و سنتهای بیهوده و دست و پاگیر ، به خوبی ایفاء کنند .

و همه ی دستگاه های اجرایی و دولتی و خصوصی باید نقش خود را در تسهیل ازدواج جوانان به نحو احسن به نمایش بگذارند و کار را به عهده ی یکدیگر نیندازند و دختران و پسران و خانواده هایشان هم ملاک انتخاب داماد و عروس را ایمان و تقوا و اخلاق او قرار دهند نه پول و مقام و عنوان اجتماعی و سایر ویژگیهایی که فقط وسیله ی تفاخر و مباحات هست و بود و نبود آن ویژگیها تاثیری در ازدواج دختر و پسر ندارد . مثلا خانواده ی دختر می پرسد آقا در کدام دانشگاه درس خوانده ! و دیگر به این فکر نمیکند که پسر با هر زحمت و هزینه ای بوده ، مدرک لیسانس و فوق لیسانس و غیره گرفته و دارد با آن مدرک پول در می آورد و به شغلی مشغول است که میتواند یک خانواده را تامین کند ، دیگر چه اهمیتی دارد که آن مدرک را از دانشگاه صنعتی امیر کبیر گرفته یا دانشگاه آزاد در یک شهرستان دور . یا پسر و دختر تاکید دارند که خواستگار از محلات بالای شهر باشد و خانواده ی پولدار داشته باشد یا حتما قد بلند باشد یا دختر و پسر از قومیت ترک و لر و کرد و عرب نباشد ، این سخت گیری ها باضافه اوضاع نامناسب اقتصادی ، موجب میشود که ازدواجها صورت نگیرد یا به کندی پیش رود و کشور با بحران جمعیت جوان و فرزندآوری مواجه شود . صدا و سیما باید بصورت دائمی برنامه ها و فیلمهایی برای تغییر فرهنگ مصرف زده و تجمل پرست ازدواج عرضه کند . باید برنامه هایش تنوع داشته باشد و تولید شادی کند که همان شادی ، مردم را سوق میدهد به سمت اینکه امور را آسانتر بگیرند ، اما متاسفانه برنامه های سیما ، بسیار تکراری و کسل کننده هست و بیشتر رادیوی تصویری هست تا تلویزیون . هر کانال را میزنی می بینی یک عده دور هم نشستند دارند با هم حرف میزنند به اسم میز گرد یا مصاحبه ، از آن طرف فیلمها و کارتونهای تکراری مثل جودی ابوت و مانند آن و برنامه های مسابقات چندان جذب مخاطب نمیکند و از برنامه های آهنگ و خوانندگی هم خبری نیست که با همان آهنگ و محتوای کلامی آن میتوان ، فرهنگ های زیادی را تغییر داد و جایگزین کرد و جا انداخت . اخیرا یکی دو تا مداحی به روز شده ی شاد دیدم هم تعجب کردم هم خوشحال شدم که بالاخره مداحی های روزهای ولادت ائمه ع یک فرقی با روزهای شهادتشان پیدا کرد و جوان پسند شد . جوان ما ، مردم ما وقتی آهنگهای خوب با محتوای خوب داشته باشند سراغ آهنگهایی با بار منفی و محتوای منفی نمیروند وقتی شبکه های تلویزیونی خوب داشته باشند سراغ شبکه ی من و تو و اینترنشنال نمی رود . در کشور امریکا و انگلیس برای یک برنامه ای که چند سال بعد میخواهند پیاده کنند از سالها قبل فیلم و سریال و کارتون می سازند و ذهن مردم و جامعه را آماده میکنند اما در کشور ما فکری و برنامه ای پیش گیرنده و بازدارنده ندارد ، برای جلوگیری از اغتشاشاتی که هرازگاهی به میل و فرمان دشمن اتفاق می افتد و ضرر و زیانهای زیادی به کشور و مردم وارد میکند ، که پیشگیری بهتر از درمان است . جلوگیری از اغتشاشات احتمالی ، با بالا بردن سطح کیفی زندگی مردم حاصل میشود و نیز با ارتقاء آگاهی های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی آنان . والا در کشوری که فقر فکری و اقتصادی وجود دارد ، بروز آشوب و اغتشاش بسیار محتمل است . چون دشمن به راحتی میتواند با قدرت رسانه ای روی فکر مردمی که فقر فرهنگی دارند مانور دهد و با سواستفاده از زمینه های موجود مثل مشکلات اقتصادی ، برای مملکت و مردم ما نسخه های پلید و شیطانی بپیچد .

معجزه قران و ادعیه...
ما را در سایت معجزه قران و ادعیه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3faribaa9999e بازدید : 94 تاريخ : دوشنبه 3 بهمن 1401 ساعت: 12:48